,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2012. december 29., szombat

NARANCSOS BORHABKRÉM



 Ezt narancsos borhabot,  egy újság karácsonyi rovatában találtam. Finom aszúbort  használtam hozzá , ami még pikánsabbá tette.  Az elkészítése nem igényel nagy szakértelmet,  gyorsan elkészül és kiváló pohárkrémet kínálhatunk a vendégeknek.

HOZZÁVALÓK és ELKÉSZÍTÉS 4 főre

- 3 tojás, 4 dl tej, 3 dl jó minőségű fehér édes bor, 2 - 3  ek étk. keményítő, 15 dkg cukor, 1 kk, vaníliakivonat, 2 db narancs reszelt héja és húsa, 4 dl tejszín

- A tojássárgáját kikeverjük a cukorral, belereszeljük a narancshéját, hozzáadjuk a vaníliakivonatot és a keményítőt. Hozzáadagoljuk a tejet, a bort és folytonos keverés közben sűrű krémet főzünk belőle. Kihűtjük. A tejszínt habbá verjük és kb a 3 / 4  részét lazán beleforgatjuk a borkrémbe. A narancsgerezdeket felkockázzuk és a poharak aljára eloszlatjuk, majd rákanalazzuk a krémet. A maradék tejszínhabbal,  narancsgerezddel díszítsük. Jól lehűtve kínáljuk.






1 megjegyzés:

  1. Két kanálkával, azért el nyalakodnék belőle! :))
    Boldog, Új Esztendőt kivánok Neked és családodnak!

    VálaszTörlés