,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. január 31., csütörtök

FŰSZERES TARJA KÖRTÉVEL és CAMEMBERTTEL



Szeretjük a húst gyümölccsel párosítva, legyen az csirke, marha, vad és sertés.  A körte kedvelt húskisérő, akár együtt sütve, akár kompótként, vagy szószként a hús mellett. Aki szereti a gyümölcsös húsos ételeket annak meleg szívvel ajánlom, mert nagyon finom, főleg ezzel a fűszerezési kombinációval, amit ma készítettem. Köretként vajas petrezselymes burgonyát kínáltam.

HOZZÁVALÓK
-  8 db vastagabb tarjaszelet
- 3 db lilahagyma
- 4 db körte
- 20 dkg camembert sajt
- friss rozmaringág levelei

FŰSZEREK 
- fokhagyma, 1 kk. őrölt - bors, -  koriander, - kömény, - kakukkfű, rozmaring,  pirospaprika, majoranna, só. 4 ek olajban elkeverjük a füszereket és bedörzsöljük a húsokat. Legalább 1 órán át állni hagyjuk.
A körtét negyedeljük, a magházát eltávolítjuk, a héját rajta hagyjuk. A hagymákat nyolcadokra vágjuk. Egy serpenyőben 2 ek olajat hevítünk rádobjuk a hagyma  ill. a körtedarabokat, az aprított rozmaringot, sózzuk és addig sütjük , amíg elkezd karamellizálódni, majd a hús mellé szórjuk és 180 °C -  on kb 45 percig sütjük. 




Ezután a camembert sajtot a húsokra tesszük és addig grillezzük, amíg ráolvad a sajt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése