,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. április 24., szerda

MAJDNEM, RAKOTT KRUMPLI




Igazán finom és laktatós ételt készítettem, amolyan rakott krumpli félét, zöldbabbal, - csak serpenyőben.
Ízesített, snidlinges tejföllel gazdagon meglocsolva, kiváló étel ebédre, vagy akár vacsorára a családnak - nem is beszélve arról, hogy gyorsan kész van. Enyhén csípős, házi kolbásszal készült, amit mi nagyon szeretünk.

HOZZÁVALÓK : - 1 szál füstölt kolbász, 3 - 4  db tojás, 1 doboz konzerv ceruzabab, 1 kg apróbb burgonya, 2 - 3 fej lilahagyma, só, bors, 2 - 3 gerezd fokhagyma
ÖNTET : tejföl, aprított snidling, só, bors


- A burgonyát héjastul sós vízben megfőzzük.
- A tojásokat keményre főzzük.
- A babot lecsepegtetjük.
- Egy serpenyőben vajon megfonnyasztjuk a karikára vágott lilahagymát, ízesítjük sóval borssal, zúzott fokhagymával, majd rádobjuk a lecsöpögtetett ceruzababot. Jól átpároljuk majd kiöntjük egy tányérra.
- Az előzőleg használt serpenyőben, megpirítjuk a kolbászkarikákat. 
- A krumplik héját eltávolítjuk, negyedeljük. 
- Végül minden hozzávalót beborítunk a serpenyőbe és együtt jól átpirítjuk.
- A tojásokat megpucoljuk, négyfelé vágjuk és fogyasztáskor helyezzük a tányérra.
-  Fűszeres tejföllel, meglocsolva fogyasztjuk.


Jó Étvágyat !

3 megjegyzés:

  1. Ez szép is(nagyon), elképesztően guszta és a kedvencem is!
    Rakott krumpli ez a javából! :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik ez az expressz változat. Fokhagymás babbal készítve még nem találkoztam vele, de biztos, hogy csak emeli az élvezeti értékét. Gyors, egyszerű és nagyszerűűűűű!

    VálaszTörlés
  3. Ez egy igazi finom egytálétel! ;-)

    VálaszTörlés