,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. december 20., péntek

~ MARCIPÁNOS LINZERVIRÁG ~




A linzer nagyon fonom aprósüti. - én vegyesen használok hozzá vajat és zsírt is, ezáltal még porhanyósabb lesz a tészta.
Marcipánnal ragasztottam össze, amiből már nálam nincs hiány. Recept itt :
Díszítésként pedig szórjunk rá dekor cukorgyöngyöket, amitől még szebb és ünnepélyesebb lesz.

» HOZZÁVALÓK «
- 30 dkg liszt
- 10 dkg zsír + 10 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tojássárgája
- csipetnyi só
- marcipánmassza - itt : Hamis marcipán
- dekorcukor

- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és hűtőbe tesszük kb 1 órára.
- Lisztes felületen kb 3 mm - es vastagságúra nyújtjuk és kiszaggatjuk.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 °C - ra előmelegített sütőben világosra sütjük ( kb 10 perc ).
- A még meleg linzereket, óvatosan ragasszuk össze a marcipán masszával.
- Egy ecsetet nedvesítsünk be vízzel, kenjük meg a virágok közepét és szórjuk meg  cukorkákkal.



Ötlet : innen

2 megjegyzés:

  1. Húh, de szépek lettek! Megennék belőle egy-két darabot :)

    VálaszTörlés
  2. Minden nap egy újabb csoda édesség, gyönyörűek a fotók, az elrendezés, a kiegészítők. Igazi szem bon-bonokat látok itt nap nap után. Egy kérdés merült csak fel bennem, a család még nem kapott cukormérgezést? :)

    VálaszTörlés