,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. szeptember 16., kedd

~BALZSAMECETES, SÜLT ÉDESBURGONYA ~




 Sült húsok mellé kiváló köret. A balzsamecetet szinte teljesen magába szívja sütéskor az édesburgonya, a fokhagyma és a friss kakukkfű aromája pedig, nagyon jól harmonizál vele.


Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK «
- 1 ek balzsamecet
- 3 ek olívaolaj
- só, bors
- friss kakukkfű
- pár gerezd fokhagyma
- édesburgonya

- Keverjük össze az olívaolajat a balzsamecettel, ízlés szerin sózzuk, borsozzuk.
- Az édesburgonyát mossuk meg, vágjuk cikkekre és forgassuk össze balzsamecetes olajjal, tegyük tepsibe, dobjunk hozzá fokhagymagerezdeket és kakukkfüvet.
- Előmelegített 200 °C - on süssük ropogósra.

1 megjegyzés: