,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2014. október 24., péntek

~ ALMÁS - SZŐLŐS SAJTKOKTÉL ~




 Előételként, főfogás mellé salátának vagy csak úgy, egy pohár bor kortyolgatása mellé eszegetni. Laktatós, tartalmas és vitamindús. 
Válasszunk karakteresebb ízű sajtokat, a szőlő lehet akár rozé is. A piros dió kicsit lágyabb ízű és kevesebb olajtartalommal bír mint a hagyományos társa, de rendkívül mutatós és feldob minden salátát. 

Print Friendly and PDF
»HOZZÁVALÓK«
- 1 nagy savanykás alma
- 125 g - os camembert
- 10 - 10 dkg edami és gouda
- 1, 5 dl majonéz 
- 1, 5 dl tejföl
- fehérbors
- szőlőszemek, dió


  1. Az almát héjastul apróra felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével. A sajtokat szintén tetszés szerinti darabokra vágjuk.
  2. A majonézt kikeverjük a tejföllel, ízesítjük majd hozzákeverjük a sajtot és az almát.
  3. Tálkákba kanalazzuk, tetejét kirakjuk kimagozott, félbevágott szőlővel és megszórjuk apróra vagdalt dióval.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése