,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. január 30., péntek

~ ROPOGÓS KACSACOMB ALMAMÁRTÁSSAL , PÁROLT ZÖLDSÉGEKKEL ~




 Szeretem a szárnyasokat almával készíteni, ezúttal köretként párolt zöldség és pikáns almaszósz került a kacsacomb mellé. Míg sült a hús a köret is nagyon gyorsan elkészült. 

»HOZZÁVALÓK«
- személyenként 1 kacsacomb
- 2 - 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 / 2  ek aprított rozmaring ( Kotányi )
- 1 tk só 
- bors
- kb 4 alma
Almamártás :
- 1 fej lila hagyma
- 1 ek cukor
- 2 savanykás alma
- 1 / 2 leveskocka
- 1 dl víz

  1. Egy kisebb tálkában keverjük össze a rozmaringot a sóval és a fokhagymával, majd dörzsöljük be vele a megtisztított kacsacombokat, tekerjünk rá borsot és letakarva tegyük hűtőbe legalább 1 órára.
  2. A combokat  tepsibe fektetjük bőrükkel lefelé és így sütjük az előmelegített, 200  °C - os sütőben kb 40 percig. Ezután megfordítjuk, majd hozzá dobunk pár szem félbevágott almát és ropogósra sütjük.
  3. A mártáshoz kevés olajon megpároljuk a felaprított hagymát, hozzászórjuk a cukrot és  karamellizáljuk. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott almát, felöntjük a vízben feloldott leveskockával és puhára főzzük. Botmixerrel pürésítjük.
  4. Tetszés szerinti zöldségeket, párolóbetét segítségével puhára párolunk. 

1 megjegyzés: