,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. március 26., csütörtök

~ SKÓT TOJÁS ~





Fasírtba burkolt tojás skót módra. A recept nagyon egyszerű és sokkal finomabb, zamatosabb  ízt kapunk, mint a hagyományosan elkészített fasírozott, hiszen a panír bent tartja az ízeket és a hús sem lesz száraz.

»HOZZÁVALÓK«
- 1 / 2 darált hús
- 1 fej vöröshagyma
- 1 fej fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szikkadt zsemle
- 1 tojás
- só, bors, fűszerpaprika
- őrölt koriander
- 1 - 2 ek zsemlemorzsa
- Továbbá : 
- fürj tojás
- liszt, tojás, zsemlemorzsa - a panírozáshoz

  1. A fürjtojásokat  kb 2 perc alatt megfőzzük.
  2. A zsömlét miután beáztattuk, alaposan nyomkodjuk ki és adjuk a darált húshoz. A hagymát és a petrezselymet vágjuk apróra, keverjük a masszához, zúzzuk hozzá a fokhagymát, ízesítsük és alaposan dolgozzuk össze. 
  3. A húsmasszából készítsünk gombócokat, nyomjuk a közepébe a lisztben megforgatott tojásokat és formáljuk tojás alakúra . Majd a szokásos módon panírozzuk be és bő forró olajban süssük ki.

1 megjegyzés:

  1. Jaj, de jól néz ki! Biztosan finom is! Gyönyörűek lettek a képek, igazi tavasziasak :)

    VálaszTörlés