,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. szeptember 28., hétfő

~ PARMEZÁNOS PADLIZSÁNFASÍRT ~



Ismét egy egyszerű, olasz étel : polpetta di melanzana. 

»HOZZÁVALÓK«
- 3 db padlizsán ( kb 70 dkg )
- 1 db tojás
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- 10 dkg parmezán 
- zsemlemorzsa ( kb 10 dkg )
- só bors 

  1. A padlizsánokat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe és 220 °C - on süssük meg ( kb 35 - 40 ) perc. Ha langyosra hűlt, húzzuk le a héját és a húsát villával törjük össze.
  2. Adjuk hozzá a tojást, a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a felaprított petrezselymet, a reszelt parmezánt és annyi zsemlemorzsát , hogy jól formálható masszát kapjunk. Ízesítsük sóval és borssal.
  3. Tegyük hűtőbe legalább 1 órára, majd formáljuk a masszából golyókat, forgassuk meg zsemlemorzsában és forró olajban süssük ki. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése