,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2015. december 6., vasárnap

~ MATCHA TEÁS KRÉMMEL TÖLTÖTT PANETTONE ~



 Az egyszerű de annál finomabb tésztájú olasz kuglófot még ízletesebbé tehetjük, ha betöltjük kedvenc krémünkkel. Lehet ez sima tejszín, csoki, vaníliás - és még sorolhatnám.
A matcha teapor kellemes színt és ízt kölcsönöz a krémnek, akár egy nagy kuglófot vagy több kicsit töltünk meg krémmel, mindenképp egy finom és mutatós desszertet kapunk.

»HOZZÁVALÓK«
- 3 db mini panettone - elkészítése itt vagy készen vásárolt
Krém :
- 4 dl tej, 1 cs vaníliás pudingpor, 1 tk matcha teapor, 15 dkg vaj, 10 - 15 dkg porcukor

  1. 1 dl tejben simára keverjük a pudingport és a teaport. A maradék tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos keveréket és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Kihűtjük.
  2. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a pudingot és simára keverjük.
  3. A panettonét 3 részbe vágjuk, megtöltjük a krémmel a tetejét megszórjuk porcukorral és tetszés szerint díszítjük.


1 megjegyzés: