,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. június 16., csütörtök

~ HÚSOS PALACSINTATORTA ~




 Ha nem tudunk mit kezdeni a maradék pörkölttel, akkor jó megoldás a húst palacsintába tölteni. Megkenni a tetejét zöldfűszerekkel elkevert tejföllel és mehet is a sütőbe. Kiadós és finom, gyakran készítem.

»HOZZÁVALÓK«
Palacsinta :
- 25 dkg liszt, 2 tojás, 1 tk só, 1 kk cukor, 3 dl tej, kb 2 dl szódavíz, 0 , 5 dl olaj
Töltelék :
- 50 dkg csirkemell, 2 felső combfilé, 1 vöröshagyma, 1 ek pirospaprika, só, bors, ételízesítő por, 1 dl tejföl, 10 dkg füstölt sajt
Tetejére :
- 2 dl tejföl, 1 tojás, bors, aprított metélőhagyma és petrezselyem

  1. A palacsinta tésztához keverjük simára a hozzávalókat és tegyük hűtőbe a felhasználásig.
  2. A töltelékhez pároljuk üvegesre a finomra vágott hagymát, hintsük meg pirospaprikával és adjuk hozzá a felkockázott csirkehúst. Ízesítsük és süssük a zsírjára, majd adjuk hozzá a tejfölt és forraljuk össze. Azután tegyük egy késes aprítóba, aprítsuk fel és keverjük hozzá a reszelt sajtot.
  3. Süssük ki a palacsintákat, majd töltsük be a húsmasszával és tekerjük fel.
  4. Egy kb 24 cm - es kapcsos tortaformát vajazzunk ki és hintsük meg zsemlemorzsával, majd egy palacsintát tekerjünk csigaformára és tegyük a forma közepére. A többi palacsintát pedig helyezzük köréje.
  5. Kenjük a tetejére a tojással elkevert zöldfűszeres tejfölt és tegyük a forró sütőbe. Süssük addig, amíg a teteje szép pirosra nem sül.


1 megjegyzés: