,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2016. december 13., kedd

~ MEGGYES MÁKOS GUBA FELFÚJT ~



A meggy - mák párosítás nálunk nagyon bejön, és az idén a mákos bejglit is meggyel készítem majd. Ha pedig a mákos gubát felfújtnak készítjük, ráadásul valamilyen csinos kis formában, remek és mutatós desszert válhat belőle az ünnepi vacsora után. 

»HOZZÁVALÓK«
- 4 - 5 db szikkadt kifli
- 4 dl tej
- 5 ek cukor
- 2 tojás
- 1 kk vaníliakivonat
- 1 citrom reszelt héja
- 15 dkg őrölt mák
- csipet só
- kb 20 dkg fagyos meggy + 4 ek cukor
- pár csepp citromlé, csipet őrölt fahéj

  1. A meggyet a cukorral, fahéjjal  és a citromlével főzzük szirupos állagúra.
  2. A tojást válasszuk ketté, a fehérjét 2 ek cukorral és a sóval verjük kemény habbá. A sárgákat keverjük kissé habosra a cukorral, majd öntsük hozzá a felmelegített tejet, ízesítsük citromhéjjal és keverjük össze. A karikára vágott kifliket locsoljuk  meg a tojásos tejjel, majd forgassuk össze a mákkal és óvatosan keverjük hozzá a tojáshabot.
  3. A kiflimasszát kanalazzuk bele négy kivajazott formába és szórjunk közé, a felfőzött és lecsepegtetett meggyből, majd helyezzük a 180 °C - os sütőbe 15 percre.
  4. Ha elkészült a szuflé, kínáljuk  meggyszósszal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése