,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 30., szombat

~ KÖRTÉS GORGONZOLÁS PIZZA ~



»HOZZÁVALÓK«
Tészta :
- 25 dkg liszt
- 1 mk cukor
- 10 g friss élesztő
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk só
- langyos víz
Feltét :
- 2 fej lilahagyma
- 2 db körte
- 15 dkg gorgonzola
- csilipaprika
- durvára vágott dió
- só, bors
- olívaolaj


  • Kevés langyos vízben elkeverjük a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
  • A lisztet összeszitáljuk a sóval, közepébe mélyedést készítünk, ide öntjük az olajat, a felfutott élesztőt és az egészet alaposan kidagasztjuk. A tésztát, meleg helyen 45 percig kelesztjük.
  • A hagymát felszeleteljük és egy serpenyőben, kevés olajon megdinszteljük. A körtének eltávolítjuk a magházát és 1 cm - es szeletekre vágjuk.
  • A megkelt tésztát átgyúrjuk, majd vékonyra kilapogatjuk. Azután rárakjuk a hagymát, elhelyezzük rajta körteszeleteket, rámorzsoljuk a sajtot, megszórjuk összevágott csilivel és dióval, majd sózzuk, borsozzuk. A tetejét megcsurgatjuk olívaolajjal és forró ( 220 °C ) sütőben kb 10 - 12 perc alatt készre sütjük.

1 megjegyzés: