,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2017. szeptember 11., hétfő

~ SPENÓTOS GOMBÁS LEPÉNY ~




»HOZZÁVALÓK«
- 50 dkg csiperkegomba
- 25 dkg fagyos spenót
- kb 10 dkg tönkölyliszt
- 1 kisebb finomra vágott vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 2 tojás
- 1 ek aprított petrezselyem
- só, bors

  1. A gombát miután megpucoltuk húsdarálón daráljuk le, vagy vágjuk apróra.
  2. A spenótot pároljuk meg, majd alaposan nyomkodjuk ki a levétől, adjuk a gombához, a hagymával és a reszelt fokhagymával együtt. Ízesítsük sóval, borssal, petrezselyemmel, majd adjuk hozzá a tojást és szórjunk hozzá annyi lisztet, hogy jól formálható masszát kapjunk. Az egészet jól keverjük össze és tegyük 1 órára hűtőszekrénybe.
  3. Egy serpenyőben hevítsünk fel kevés olajat, majd kanállal halmozzunk kisebb lepénykéket a serpenyőbe és süssük mindkét oldalukat ropogósra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése